Lähde arvioimaan palvelujen esteettömyyttä

Pääseekö Sinne? -nettisivustolla voi itse arvioida erilaisten kohteiden esteettömyyttä. Miten sinne pääsee? Pystynkö käyttämään tiloja? Onko siellä turvallista liikkua? Palvelu pyrkii keräämään ja jakamaan tietoa näihin kysymyksiin. Palvelun avulla kerätään tietoa rakennetun ympäristön esteettömyydestä käyttäjänäkökulmasta. Arviointi perustuu omaan kokemukseen ja toimintakykyyn eikä se edellytä rakennetun ympäristön esteettömyyden asiantuntemusta.

Palveluun tulee kirjautua. Tämän jälkeen käyttäjällä on halutessaan mahdollisuus valita oma näkökulma (esim. liikkuminen pyörätuolilla, näkemis- tai kuulemisympäristön esteettömyys). Käyttäjä voi laatia kohteesta myös pelkästään esteettömyyden yleisarvion. Oma kokemus kohteesta on arvioinnin tärkein peruste. Mitä useampi käyttäjäarvio kohteesta annetaan, sitä luotettavamman yleiskuvan sen esteettömyydestä saa.

Pääseekö Sinne? - sivusto löytyy osoitteesta: http://pääseekösinne.fi/

Laadittuihin esteettömyysarvioihin voi puolestaan tutustua Suomi kaikille –sivustolla. Kohteiden tietoja pääsee selaamaan osoitteessa: www.suomikaikille.fi

Sivuston ovat kehittäneet Kynnys ry ja VTT